VANLIGA FRÅGOR OCH SVAR
Hur fungerar det?

Registrera dig med hjälp av din mailadress för att aktivera ditt Raizemore-konto. Du kan kostnadsfritt boka inlämning av dina varor och får i förväg veta exakt hur mycket du kommer att få i form av värdecheckar.

Kostar det något?

Det är helt kostnadsfritt att använda Raizemore. Du lämnar in dina varor om och när du själv vill. När dina varor mottagits och kontrollerats av någon av våra second hand-partners får du en värdekod att använda hos handlaren där du tidigare köpt dina inlämnade varor.

Behöver jag vänta tills varan jag lämnat in blir såld?

Fördelen med Raizemore är att du som användare får din ersättning så fort du skickat in varorna och dessa godkänts av en av våra logistik- eller secondhand-partners. Du behöver alltså aldrig vänta på att varorna du skickar in blir sålda. Du får din ersättning i form av värdecheck hos den handlare där du ursprungligen handlade varorna.

Varför ska jag lämna in varor jag inte använder?

För fysiska produkter är oftast den enskilt största belastningen på jordens resurser när varan produceras. Att varor används effektivt genom hela sin livscykel är därför avgörande för en mer hållbar framtid. Raizemore gör det enkelt för dig att cirkulera varor så att de fortsätter användas om och om igen.

Vilka varor kan du lämna in?

Varje butik avgör vilka varumärken och varugruppen som kan cirkuleras. Vanligtvis kan du välja bland över 100 varumärken inom kläder, skor och väskor. Ladda upp dina varor genom att ta bild, välja varumärke och varugrupp så ser direkt hur mycket du får för varan om du väljer att lämna in den.

Behöver man lämna in sina varor om man registrerar sig?

Nej, du väljer själv om och när du vill lämna in något och det är helt kostnadsfritt för dig som privatkund.

Vad händer med mina varor som jag väljer att lämna in?

Varor som du väljer att lämna in ska vara i säljbart skick och kommer att säljas vidare via second hand-butiker som vi samarbetar med. Istället för att ta del av vinsten från försäljningen får du som lämnar in en värdecheck hos handlaren du valt. Du slipper allt det krångliga och får dessutom din värdecheck så fort dina varor mottagits. För varor som inte är i säljbart skick erhålls ingen värdecheck och varan skickas till välgörenhet (eller materialåtervinning) – inga varor skickas tillbaka. Vårt nätverk av second hand-partners säkerställer att dina varor hamnar på rätt ställe för att maximera dess livslängd.